zondag 1 september 2013

Dinsdag 13 augustus: Luino

Na een powernap van zo'n 1,5-2 uur staan we alweer op. De douche is echt te klein, maar het voelt in iedergeval alsof we weer een beetje schoon zijn. Tijd om de koffers weer mee te nemen naar de trein, mooie tijd 06:00uur. Met één keer overstappen is er net tijd voor een cappuccino en croissant, gelukkig. We moeten wel naar een ander spoor en omdat Daan alleen staat te wachten begint ze vast met verplaatsen. Als Marieke terug loopt met het ontbijt ziet ze Daan met twee koffertjes achter een heel erg grote, zwarte meneer aan lopen die onze grote koffers aan het sjouwen is! Wat? Nice people! Het is een mooie treinrit, een heel stuk langs Lago Maggiore, het zonnetje schijnt.. We hebben nu al zin in vandaag! Denken we. 
We komen lekker vroeg aan in Luino, maar anders zou het pas om 13 uur worden. Sorry Maarten, sorry Peter. Normaal zijn ze niet voor 12uur op het water krijgen we te horen bij de koffie.. Oeps!  
Voordat we op een superchill plekje wat cappuccino's drinken halen we nog even wat boodschappen. Tja, wat heb je nodig? Broodje, biertje en water. Check. 
Als we allemaal een beetje wakker zijn gaan we richting de haven, boot in het water, bikini is al aan, ready to go. Langs de benzinepomp, bootjes kijken, terras waar we koffie hebben gedronken van de andere kant zien. Nu al leuk. Wat is het toch fijn op het water, hoeveel beter kan je je vakantie beginnen? Beetje dobberen, varen, zwemmen, dobberen, zonnen, varen #genieten. 
Tijd voor een beetje actie, nadat de mannen gewakeboard hebben mogen wij de waterskies proberen! Daan eerst, het is echt al lang geleden, maar ze gaat supergoed. Wow, de eerste keer en al staan. Ik word al zenuwachtig, straks kan ik er helemaal niets van, goed afkijken bij Daan. Jaaaa, waterskiën is tof! Het duurt even, maar na drie pogingen ben ook ik echt aan het skiën, happy! Heerlijk, tijd om weer verder te zonnen, zwemmen, drinken, dobberen en djensen. 
Als het bier op is (hoe kan dat) varen we maar even richting de kant om een fles wijn bij een bar te halen, het kan hier allemaal. En als die fles op is, kan je die actie gewoon herhalen. Easy. Met zoveel alcohol kunnen we ook zelf nog even een stuk varen, stoer! Maar goed dat het meer zo groot is en dat er niet zoveel bootjes zijn ;) 
Ondertussen heeft Maarten voor ons al een slaapplek geregeld, bij een B&B, nice. Karin of hoe heet ze, Petra, nee, Karin, wil wel graag dat we ons rond 19uur melden. Als de boot uit het water wordt gehaald eten wij nog even een ijsje en als je liever een calippo hebt, dan mag dat. Maar je hebt nu een solero Daan.. Gewoon net doen of je van een trapje glijd en 'm in het water gooien! Het is duidelijk ;) 
Met z'n vijven drinken we nog wat (ja, nog wat) bij Karin, Petra, Karin, wat een mens, geweldig. Haar familie komt ook nog, ze gaan zo even wat eten. Ze doet bijna alles voor die jongens, maar nee, koken gaat ze vandaag echt niet voor ons doen. Gaan we toch ook 'beneden' eten, gezellig met de hele familie aan tafel. Daan proeft rode wijn die ze lekker vindt en na de echte Italiaanse pizza's krijgen we ook nog meloncello. Dus. Net hoestdrank, maar de rest vindt het lekkerder dan limoncello, prima, kom maar door. Karin is met de opgevoerde scooter gekomen, deze kan makkelijk 120km/u met twee personen. En neem nog een grappa. Maarten op de scooter naar boven, Karin in de auto. Precies, het kan hier allemaal. Ze heeft natuurlijk wel een hoop commentaar, maaruh, Karin, heb je zelf je gordel wel om?
Nog even buiten een drankje, vijf keer nee zeggen en toch je glas bij houden #karin
Wij proberen nog wat te volleyballen, maar lang houden we het niet vol in het donker en de bal verdwijnt bij de buren. Misschien moeten we ook nog even uitzoeken hoe laat we de trein morgen moeten hebben en bespreken wat voor ontbijt gemaakt moet worden. Na drie flessen limoncello is het ook het verstandigst dat we allemaal gaan slapen. Nee, niet meer rijden. Omhelzing van Karin, die ook niet echt recht meer loopt, maar we hebben de beste kamer gekregen. Oke, genoeg, goodnight.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten