zaterdag 21 september 2013

Woensdag 21 augustus: slapen, wassen, shoppen

Iets met uitslapen, dat is echt even nodig na afgelopen week. We blijven nog een lange tijd chillen op bed, lekker lezen, blog typen, teksten, foto's kijken.. primadjima!! Maar eens op zoek naar een cappuccino om 13:30u, is toch een prachtige tijd. Vandaag willen we ook even wat wassen, toevallig zagen we gister al drie wasserettes, dus dat wordt een makkie. Met onze wastassen op pad, kleding in de machine, wat sop en euro's er in en starten maar. Genoeg te beleven, kletsen, in de wasmand zitten en broodjes eten. Na het drogen en opvouwen alles even naar de hotelkamer gebracht. Jaaa, nu mogen we naar de winkel waar we al twee keer zijn langsgelopen en waar zulke leuke dingen in de etalage hangen. Kan Marieke eindelijk een jurkje kopen? Daan ziet nog een leuk jasje, allebei met de armen vol kleding op weg naar het pashokje. Het is even schrikken als je achter het pashokgordijn vandaan komt en iemand op je staat te wachten om te kijken of het leuk is, haha, eng! Sorry Daan. En dan nog wit, blauw, blauw of wit.. de verkoopster heeft het allang gezien.  Uiteindelijk kopen we het witte jurkje en het roze jasje, maar niet zoals we de winkel binnen kwamen. Nice!
Tijd om verder Florence in te lopen, dus pakken we het eerste straatje naar links, richting de markt. Heel veel leer verkopen ze hier, vooral leren jasjes voor Daan, en de verkopers zien Daan ook lopen. Haha, het is meer ciao daniebella, en ze wordt zo in een jasje gepraat. De prijzen zijn niet voor ons budget, maar leuk is het wel. Nog wat verder rondgelopen, we houden nu al van Florence! Het lijkt ons alleen een goed idee om terug te komen als we geld hebben, het is hier heerlijk shoppen!  Na onze powernap van 20 min lopen we terug naar het hier-zijn-ontzettend-veel-leuke-tentjes-om-te-eten-straatje. Vooruit, eerst even sigaretten scoren. Haha, dat blijkt nog wel even een dingetje, want die verkopen ze 's avonds nergens. Gelukkig zijn er wel automaten, maar dan moeten we eerst een heel lieve Italiaan vinden. Bijna lijkt het te erg dat we zo druk op zoek zijn naar sigaretten, dat is het eigenlijk ook, maar nog een poging en lieve lach van Daan en: geregeld! Hoe makkelijk geef je je ID af? 
We kiezen voor het terras met de leuke gekleurde stoeltjes, lekkere pasta's, prima! Blijkt dat rechts en links van ons ook Nederlandse meiden zitten.. Hoe erg kan het zijn?! Ze zijn al klaar met eten, gaan bijna weg dus kunnen wij ons weer vermaken zonder dat er meegeluisterd wordt :) Beetje hangen op de stoeltjes als ze het terras al aan het afbreken zijn enzo. Heerlijk om door de stad te lopen met zulke mooie gebouwen, ook 's avonds kan het prima. Alleen nieuwe slippers zijn niet fijn als je er blaren van krijgt, gelukkig werken blote voeten altijd. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten