zaterdag 21 september 2013

Maandag 19 augustus - HaPpY bIrThDaY op de surfplank

Goodmorning jarige jet! We moeten zo op, check even je telefoon voor verjaardagsberichtjes :)
Bikini aan, shirtje en slippers, tandenborstel mee en op naar het toiletgebouw. Vandaar gelijk door naar de  campingwinkel voor een verjaardagscroissantje, yoghurt en fruit. Met een klein beetje spanning in de onderbuik door naar de surfschool om bij het meer ook nog even een cappucino te kunnen drinken. Life is gooood! 
Surfleraar Filipo, een groep van acht, op naar de boarden. Eerst sjouwen met zeilen, daarna met boarden, surfpak aan, ready to go. Nee, eerst theorie. Een niet zo'n beetje, de pijlen vliegen over het krijtbord, zowel links, rechts.. Het is wel weer een dingetje. 
Eindelijk mogen we naar het water, maar zodra we er aan komen, is alle theorie uit ons hoofd verdwenen. Een beetje wiebelen op de plank, daarna eindelijk tijd om het zeil erbij te pakken. Woow, wat een klus is dat! Daan heeft een mooie tijd in de baai bij de rotsblokken gedobberd, frustratie ten top! Marieke doet maar wat, beetje wind proberen te vangen en gaan. Het staan en omhoog hijsen van het zeil is prima te doen, maar een beetje wind en we zijn nergens meer. Moet er ook wel wind zijn trouwens. 
Oke, klaar. Nu eerst een cappuccino! Heerlijk.. Maar voordat we op het strand gaan liggen moeten we nieuwe zonnebrand!! Wel even een dingetje, want we willen perse nivea. Goed, eerst naar Torbole-city. Onderweg naar de zonnebrand komen we langs een erg leuke surfwinkel, tijd om een nieuwe bikini te zoeken voor Daan. De prijzen zijn net zo mooi als de bikini's (uhhu), maar er zijn nog veel meer leuke kleren te koop. Na een hoop verschillende maten en bandjes goed doen, verschillende shirtjes en shortjes, hebben we allebei weer mooie dingen. Daan een bikini, Mariek een shirtje, shortje en slippers. Omdat we bijna omvallen gaan we snel naar de ijssalon, voor snelle suikers een goed ijsje met slagroom en fruit. Wow, dat hadden we echt nodig, behalve dat we na een half ijsje allebei erg beroerd zijn! Haha, goed verhaal. 
Klaar om terug te gaan naar de camping en eindelijk naar het meer. Waarvoor gingen we ook al weer hierheen? Oja, nivea zonnebrand! Snel gekocht, toch fijn dat er daarna wolken komen, not. Wel lekker rustig zo aan het eind van de dag, genoeg ruimte om te volleyballen!! Jippie! De lucht begint een beetje te betrekken en we moeten ook nog even chillen, tijd voor de tent. Begint het opeens te druppen.. En dat op Daans verjaardag! Wat moeten we nu met regen op de vakantie?! Gelukkig is het maar even, chillen in de tent en voordat we weer naar Torbole-city gaan om te eten is het droog. 
Een lekkere en uitgebreide maaltijd, zoals een primi en seconde is helemaal leuk, maar past niet in onze buik. Even een sigaretje na het eten, ja, zelfs Marieke moet het proberen, maar het uitmaken kan Daan beter doen, want ze kan niet bij de grond. Het ligt vast aan de mezzo litre vino bianco! Doe ons maar een verjaardagscocktail.. En nieuwe sigaretten. Gelukkig weten we nu wel hoe we die uit de automaat krijgen, alleen nog een gekke italiaan vinden die z'n ID wil uitlenen. Maar met even lief lachen kom je in Italiƫ heel ver :)
En als je dan zo hard moet lachen met een sigaret in je mond, kan ie er zomaar uitvliegen!! Nog veel harder lachen.
Morgen gaan we weer een surfles doen, de frustratie van Daan moet omgezet worden in een goede ervaring, het is echt wel leuk! Iets met eigenwijs? Op weg naar de camping komen we om paar zielige shampoos tegen die vragen of we nog een drankje meedoen. Ach, eentje kan er nog wel bij ;) Valt toch tegen, het zijn echt zielige shampoos, haha, maar het bier smaakte wel. Snel naar bed!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten