zaterdag 21 september 2013

Donderdag 22 augustus: Florence, herinneringen en drank

Waarom zullen we de dag anders beginnen dan rustig.. goed plan. Eerst een ontbijt bij caffe Jolly en daarna eens wat dingen in de stad bekijken. Via een zijstraat naar het centrum, waar opeens allemaal geld aan de muur blijkt te zitten. Hoe grappig ziet dat eruit, allemaal Italiaanse lires, tenminste, dat nemen we aan. We lopen via de Santa Maria naar het Piazza Vecchio. Nu is het toch wel jammer dat we geen informatie hebben over alle bezienswaardigheden, maar gelukkig hebben we onze mobiel, lang leve internet. Belangrijke familie geweest, die De Medici, en de Ponte Vecchio is al gebouwd in 1345. Kijk, toch leuk om te weten als je hier loopt. We lopen een klein stukje verder naar het piazza Uffizi, waar klassieke muziek klinkt. Er wordt viool gespeeld en we gaan aan de overkant zitten om te luisteren, allebei met onze eigen herinneringen. We luisteren een lange tijd, in gedachten, praten, tranen, wat is het leven mooi.
Natuurlijk lopen we ook over de Ponte Vecchio, richting de Boboli tuinen om daar te chillen. We lopen gewoon naar binnen, maar worden, als we halverwege het pad zijn, gewoon teruggeroepen. Betalen? O. Dat is wel heel veel geld om te chillen, dat doen we ergens anders wel. Verder weer overal leuke barretjes voor koffie, helemaal blij. Daarna door naar een ander parkje, het is een beetje viezig, maar we kunnen prima relaxen op een bankje. Terug naar de andere kant van het water, tijd voor een crêpe en ijsje bij Vecchio, chocola it is! Heerlijk mensen kijken, of doen we dat de hele dag al? 
Ja, we gaan weer! Even omkleden en chillen in t 'hotel'.. Ready voor het eten! Mmm, ze hebben goede anti-pasta bij Za-Za. Alleen wat is er met de vino bianco? De wijn komt heel hard binnen, dus nog een mezzo litre :) #logisch
Door naar de stamkroeg voor het zelfgemaakte bier. Iew, minder lekker, maar we drinken het natuurlijk gewoon op. Zouden ze tequila hebben? Jaaaa!! Doe ons er maar één. Een tweede krijgen we van de barman die gezellig meedoet.. Maken wij herrie? De nachtwinkeleigenaar kijkt behoorlijk boos.. Vreemd. Het hotel heeft trappen he? Best een gedoe om deze zonder te struikelen op te komen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten